SENSSEED

- Skörden är bärgad först när den finns på kontot

SENSSEED är ett trådlöst sensorsystem som övervakar dina spannmåls- och frölager för att säkra optimal temperatur och fuktighet. Sensorenheterna är dina ögon i spannmålslagret så att du kan koncentrera dig på andra saker och samtidigt hålla koll på ditt värde och din lönsamhet.

17% förloras

En stor del av alla livsmedel tappar i värde mellan skörd och användning. Enligt FN´s Livsmedelsorganisation FAO går i genomsnitt 17 % förlorat räknat i världen totalt. Förlusten beror bland annat på behovet av en bra övervakning av spannmåls- och frölager som i slutänden betyder att råvarorna tar skada och minskar i värde.

Trådlöst ja! Och du har en klar koppling till ditt lager

Det trådlösa systemet är mycket enkelt och kan installeras snabbt. En basstation placeras i närheten av det spannmåls- eller frölager som du vill övervaka. Stationen tar emot data från ett antal sensorbollar, som är placerade i lagret. De mäter temperaturen och luftfuktigheten i spannmålen och skickar data vidare via internet, där de behandlas och till sist hamnar på din personliga hemsida. Om systemet registrerar oregelbundenheter i ditt spannmålslager blir du automatiskt larmad via SMS och E-mail.

Systemet innehåller:

  • En basstation
  • Ett antal sensorbollar med markeringsflagga
  • Login till din personliga hemsida
  • Lönar det sig?
  • Det korta svaret är: Ja! Du kommer snabbt att se en effekt – eftersom det inte är mycket som behöver gå mycket fel förrän du förlorat mycket värde i din vara.

Håll koll på din vara dygnet om.

Det ligger både grundlig förberedelse, stora investeringar och inte minst mycket tid bakom det som hamnar i ditt lager. Så varför inte vara extra noggrann? Utan övervakning löper du en stor ekonomisk risk, som du kan minimera genom en begränsad investering.

5 bra anledningar till att du ska övervaka ditt spannmåls- och frölager

1. Du säkrar kvaliteten på din spannmål 
2. Du minimerar svinn och håller samtidigt el-förbrukningen nere 
3. Du kan dokumentera dina mätningar 
4. Du får en billig försäkring av dina produkter 
5. Du sparar både tid och resurser

 

PDF-arkiv och länkar

Ladda ner produktblad >> (695 kb, pdf)

Här hittar du en film om Sensseed -->>>

Webstechs hemsida --->>>

Trollenäs Lantmannaaffär 

Trollenäs 
241 92 Eslöv

Lantbruk
Öppet vardagar 07.30-16.00
Telefon 0413- 54 51 28

Butik
Öppet vardagar 07.30-17.30
Telefon 0413-54 51 26

Alla kontaktuppgifter