Nu lyfter vi skördarna - ett nytt sätt att tänka!

Att lyfta skördarna är det absolut bästa sättet att förbättra lönsamheten på din gård. Här vill Svenska Foder vara med och hjälpa till. Det här gör vi genom vårt Projekt 6Tolv där vi verkligen utmanar oss själva och de lantbrukare som är med i projektet.

Vi arbetar med en rad olika faktorer som kan påverka skörden såsom gödsling, växtskydd, mikronärings- och växtsaftanalys, planträkning, jordanalys, precisionsodling och mycket mer.

Givetvis arbetar vi också med sortvalet som en otroligt viktig väg att välja i strategin i att höja skördarna. Sortutvecklingen går hela tiden framåt och vi har ett antal sorter med oss som verkligen gjort ett stort kliv framåt i avkastningen. Eller vad sägs om Mariboss foder- och stärkelsevete, DK Exeption höstraps eller KWS Livado hybridråg.
Eller varför inte Praktik – en vass sort i brödvetesegmentet.

Till detta har vi två nyheter på vetesidan för dig som vill prova det senaste. Torp, högavkastande fodervete och Reform – ett nytt kvarnvete.

Utöver att välja rätt sort är management anpassat till just den sorten du valt otroligt viktig för att optimera din odling. Det här arbetar vi också med inom 6Tolv projektet.

Följ med oss på en spännande resa den kommande säsongen där vi vässar odlingen ytterligare! Allt börjar med rätt sortval, rätt utsädesmängd och rätt såtidpunkt.

Lycka till med höstsådden!

 

 

Nytt&Nyttigt om Växt & Spannmål höst 2017

 

Trollenäs Lantmannaaffär 

Trollenäs 
241 92 Eslöv

Lantbruk
Öppet vardagar 07.30-16.00
Telefon 0413- 54 51 28

Butik
Öppet vardagar 07.30-17.30
Telefon 0413-54 51 26

Alla kontaktuppgifter