Höstvete Kvarn

Ellvis – KvalitetskvarnveteKonventionell/Eko

Kvalitetsvete med mycket goda odlings- och bakningsegenskaper. Väl anpassad till våra nordiska förhållande. God falltalsstabilitet och mycket låga fältgroningsskador.

Läs mer>>

Etana – KvarnveteKonventionell

Brödvete med hög stabil avkastning i kombination med god sjukdomsprofil och hög motståndskraft mot gulrost. Goda baknings-egenskaper. Hög tusenkorn- och rymdvikt. Goda stråegenskaper och hög vinterhärdighet.

Läs mer>>

RGT Reform – Kvarnvete Konventionell

Kvalitetsvete med hög skörd. Vinterhärdig med ett högt stabilt falltal, brett resistenspaket mot fusarium, bladseptoria, mjöldagg och brunrost.

Läs mer>>

Praktik – KvarnveteKonventionell

Vinterhärdigt kvalitetsvete med en tidig mognad, som ger en gynnsam förfrukt vid höstrapssådd. Praktik har också ett stabilt falltal, god kärnkvalitet och utmärkta bakningsegenskaper. Ett säkert val under våra nordliga förhållande.

Läs mer>>

Julius – KvarnveteKonventionell

Julius är ett högavkastande och stabilt kvarnvete med bra kvalitet. Sorten är vinterhärdig, frisk och mognar medeltidigt. Julius har hög rymdvikt, högt och stabilt falltal.

Stava – KvarnveteEko

Brödvete för alla höstveteodlande områden. Utmärkt resistens mot mjöldagg och rost. Något högre tolerans mot vanlig stinksot och dvärgstinksot än övriga sorter. Stava är en mycket vinterhärdig sort som har avkastning i nivå med Kosack. Den har ett förhållandevis långt strå och god kärnkvalitet.

 

 

Höstvete Foder

Mariboss – FoderveteKonventionell/Eko

Högavkastande foder och etanolvete med utmärkt vinterhärdighet. God bestockningsförmåga, unik resistens mot gulrost och sen mognad. Påvisat hög kväveeffektivitet, vilket ger ett lägre kvävebehov.

Läs mer>>

Torp – Fodervete med högst avkastning i SverigeKonventionell

Fodervete med hög avkastning även på lättare jordar. Medeltidig mognad. God sjukdomsresistens, särskilt mot septoria och mjöldagg. Kort med god stråstyrka.

Läs mer>>

Informer – Foder
Konventionell

Fodervete med hög avkastning även på lättare jordar. Medeltidig mognad. God sjukdomsresistens, särskilt mot septoria och mjöldagg. Kort med god stråstyrka.

Läs mer >>

Stinger – Foder
Konventionell

Ett högavkastande höstvete med hög, stabil avkastning och en medelsen mognad. Utmärker sig med ett långt strå och bibehållen stråstyrka. Har en bra kärnkvalitet och hög rymdvikt samt god sjukdomsprofil.

Läs mer >>

 

Trollenäs Lantmannaaffär 

Trollenäs 
241 92 Eslöv

Lantbruk
Öppet vardagar 07.30-16.00
Telefon 0413- 54 51 28

Butik
Öppet vardagar 07.30-17.30
Telefon 0413-54 51 26

Alla kontaktuppgifter