MAJS

För att sprida sina risker är majs ett bra komplement i grovfodret. Vid torra år då vallen presterar sämre trivs majsen och tvärtom. Stärkelsehalt och energi i majs är hög vilket kompletterar ett proteinrikt grovfoder med hög smältbarhet.

Utsädesrekommendationer:

Diagram över utesädesrekommendationer för majs

FAO-tal anger sortens tidighet. Ju lägre siffra desto tidigare skörd. (+50 ger ca 8-10 dagar senare mognad).

Pinnacle NYHET 2019!
FAO 180

Medeltidig sort med tidig vårutveckling. Högt stärkelseutbyte och en perfekt allroundsort till både helsäd och kärnmajs. Vackra välfyllda kolvar och en planta med harmonisk mognad. Fiberkvalitet på topp, låg total fiberandel och iNDF.
Läs mer >>

ActivateFAO 150

Sorten för dig som önskar en riktigt tidig sort som antingen kan skördas tidigt, eller utnyttjas om du sår sent. Activate sätter nya ramar för odlingssäkerhet i våra kallare regioner. Activate ger ett högt och säkert utbyte, men också ett ensilage av mycket hög kvalitet. Kolvandelen är hög och kolvarna väl täckta vilket minskar risken för fågelangrepp.
Läs mer >>

EmmersonFAO 150

Tillhör de extremt tidiga sorterna och är enligt dansk erfarenhet, något tidigare än Activate. Betyder att odlingen kan ske något nordligare på kalllare lokaler. Emmerson har en hög skörd för sin tidiga mognad med utmärkt fiberkvalitet. Kolven mognar extremt tidigt och restplantan avmognar snabbt. Mycket väl anpassad till platser där tidig skörd önskas eller där sådden sker sent.
Läs mer>>

AmbitionFAO 180

Ambition är en ny spännande tidig sort. Som står för mycket högt stärkelseinnehåll och högt energiinnehåll. Sorten är robust, stresstolerant och tål tuffa påfrestningar. En mycket stabil sort, vilket garanterar en hög avkastning. Plantan är medel staygreen och med bra stjälkstyrka.
Läs mer >>

Osterbi CSFAO 200

En något senare sort med särskilt hög stärkelseskörd och mycket god smältbarhet. Den är relativt hög, men har utmärkta stjälkegenskaper och är frisk med god sjukdomsresistens. Osterbi CS är för dig med stora krav på ditt ensilage, både när det gäller mängd och fodervärde.
Läs mer>>

AasgardFAO 205

En ny modern sort förädlad för högmjölkande kor med mycket hög kvalitetsprofil. Mycket hög torrsubstans- och stärkelseskörd med högt fodervärde. Asgaard utvecklas snabbt på våren och har medeltidig blomning. Mycket stora tidiga och väl täckta kolvar. Kort sagt en stark och pålitlig sort som aldrig gör en besviken.
Läs mer>>

Trollenäs Lantmannaaffär 

Trollenäs 
241 92 Eslöv

Lantbruk
Öppet vardagar 07.30-16.00
Telefon 0413- 54 51 28

Butik
Öppet vardagar 07.30-17.30
Telefon 0413-54 51 26

Alla kontaktuppgifter